8 tilfeldige ting om Miami og USA

Miami: 23:45 / Norge: 05:45

Hei dere! 

Nå som jeg har vært her i snart 1 måned så tenkte jeg at jeg kunne dele 8 randome ting om livet mitt og hverdagen min her nede. 

1. Heisen

Altså, hvor skal jeg starte? Skolen jeg bor på har 8 etasjer. Det betyr 8 mulige stopp hvor heisen kan stoppe. Jeg takker gudene for at jeg ikke bor i 4 etasje, for der stopper ikke heisen. Skal du fra lobbyen og opp til 7 etasje? Da går du opp til 5 etasje, ned til kjelleren, opp til 8 etasje og hvis du er heldig så er 7 etasje neste stopp. Dette skjer selvfølgelig kun om heisen i det hele tatt velger å komme til den etasjen du befinner deg i før du går lei av å vente på den å tar trappene. Trappene ja, fra 1 til 7 etasje. Det er nok derfor jeg ikke har gått opp 100 kilo allerede. 

2. Menneskene på skolen 

Jeg fikk beskjed av EF om at jeg måtte være åpen for alt. Det vil si alle mulig personligheter, levemåter og oppførsler. Jeg visste jo selvsagt at ikke alle er som vi er i Norge. Folk på skolen kommer ifra alt fra Italia, Sveits, Nederland, Frankrike, Venezuela, Tyskland (<3), Sverige, Norge, Danmark, Finland osv osv. Og mange av landene har fått sitt ''stempel''. Italienere er de kjekke, Sveits og Nederland er de ''høylytte'', Frankrike er de som alltid røyker, er høylytte og urene, hvem er Venezuela?, Tyskland er flørtepusene, Sverige er crazy og de Norske er de som mister flauheten sin, drikker seg dritings og er crazy. Alt i alt er vi en super skole til sammen da:p

3. Du må ha god tålmodighet

Her i USA tar alt tid. Det startet jo på flyplassen hvor jeg ble sittende på flyplassen og vente i 4 timer på nytt F-1 papirer. Hver eneste dag står vi 20-30 min i matkø for å få middag, vi står i kø for å få omelett om morgenen, det er alltid evig kø på matbutikker og skal jeg nevne den dritt heisen vi bruker halve oppholdet vårt på å vente på, igjen? 

4. Miami beach er DYRT

Åja, du skal ha en boks med frukt og en liten smoothie? Ja, det blir 12 dollar det. Skal du en liten tur bort til Lincoln Road og kjøpe noen småting? Du kommer garantert hjem 100 dollar fattigere. Alt mulig rart her koster så uendelig mye penger. Pengene bare flyr av gårde og jeg har ikke turt å sjekke kontoen min på en uke nå. Ups. I det minste er det gratis å dra ut da, yey. 

5. Du lever ikke i en film selvom du er i USA

Før jeg kom ned hit trodde jeg at annenhver dag bestod av at vi gjorde en Amerikansk ting. Vi har vært her i snart en måned og vi har enda ikke vært på college party, amerikansk fotball kamp, basket kamp eller noe i den duren. Vi har heller ikke reist til Orlando, Key West eller noe i den duren enda heller. Men hallo, vi har i det minste cola dispenser og cookies i kantina, dessverre. 

6. Det er ikke gøy med laundry day 

Her på campuset vasker vi våre egne klær, og dette gjør vi på vaskemaskiner som må være 40 år gamle. Ullinnstilling, 30 grader?, 40 grader? og så så mye sentrifugering? Glem det. Her er det veldig varmt, varmt, litt varmt og kaldt. Har krympet to gensere, den hvite shortsen min ble rosa og det ser ut som jeg har bleket det grå håndkleet mitt. Og Janina sitt. Heh sorry<3 

7. Folk nyter makten sin 

Åja, er du politimann du da? Du er sikker på at du ikke er livvakten til Barack Obama da? For det virker sånn nemlig. Samme gjelder den personen som jobbet på flyplassen på Fort Lauderdale her i Miami. Dumme meg hadde glemt de viktigste papirene mine og satt i et rom fylt av randome mennesker, jeg fikk ikke ta opp telefonen min og jeg gråt konstant i 4 timer. Det den dumme mannen sa til meg var '' du vet jeg kan sende deg hjem igjen til Norge når jeg vil, sant?''. Assa snakk om å mangle empati for andre mennesker. Sånn er det mange av her i USA og folk tror de er viktigere enn de egentlig er. 

8. Amerikansk godteri og mat er ikke så godt

Jeg gledet meg som en liten unge til å smake på alt mulig nytt. Alt fra godteri, kaker, smoothier, mat, frukt og ja alt de har å tilby her i Amerika, men det ble en veldig skuffet Malla. Amerikansk godteri smaker dritt. Jeg bruker i hvertfall 10-20 minutter hver eneste dag på å sutre over at jeg vil ha salt lakris. Assa jeg drømte om det for to dager siden og våknet opp så sinnsykt skuffet at dere aner ikke. Sååå send meg gjerne salt lakris, knekkebrød, leverpostei og makrell i tomat<3<3 (2469 Collins Avenue Miami Beach, 33140 Florida) Hehe. Slenger med et bilde av bestejentene som jeg savner sååå mye! Tenker på alle sammen hver eneste dag og gleder meg til å komme hjem til jul!! Skal gi alle tidenes lengste klem og fortelle dem hvor mye jeg har savnet dem og hvor mye jeg setter pris på de! Hadde det ikke vært for disse jentene hadde jeg aldri hatt selvtillitt og mot nok til å gjøre det jeg driver med! Super duper glad i disse altså! 

Nå skal jeg legge meg under dyna og høre på sovelisten snart. Har skole fra 0815-1700 i morgen, jippi. Jeg er ihvertfall flink jente og blir hjemme i sengen ikveld. 

xoxo malla 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Malin Enger

Malin Enger

19, Oslo

Hei! Jeg heter Malin Enger og er en 19 år gammel jente fra Oslo. Jeg reiser til USA i september og kommer til å blogge om oppholdet mitt der. Håper du vil følge med :)

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits